протест АПИ

Диалогът между бранша и държавата е възстановен. Това съобщи председателят на УС на Българска браншова камара „Пътища” Стефан Чайков на съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

„Най-накрая сме във фаза на диалог“, каза той.

Чайков съобщи, че протестите на пътните строители, които изкараха тежка механизация в центъра на София, за следващите два дни спират.

„Г-жа Комитова прави всичко възможно да има пари за пътноподдържащите фирми, въпросът е в какъв размер ще са и кога ще започне разплащането, председателят на УС на Българска браншова камара „Пътища”.

Уточняват условията, при които ще продължи съвместната работа с бранша, заяви министър Виолета Комитова.

„Натъкнахме се на едни нечитави документи, ще ги преправим с идеята да продължим да работим с фирмите от пътното строителство“, допълни Комитова, като каза, че броят на фирмите с такива документи е голям.

Комитова разясни, че става въпрос за споразумения към съществуващи договори.

Пътните строители се надяват, че в следващите два дни ще се работи в посока изчистване на въпросите от юридически и финансов характер. Те се надяват да се стигне до окончателно решение по казусите. В противен случаи протестът ще бъде възобновен.

„През тези два дни ще работим на техническо ниво, за да изчистим проблемите на юридическо и финансово ниво“, заявиха от бранша.

Припомняме, че днес се състоя петата протестна демонстрация на „пътищарите“. На жълтите павета не им се размина тежката техника, а на столичани затворените улици.

В Агенция „Пътна инфраструктура” започва фактурирането на нефактурираното зимно поддържане от миналата година.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук