Българският патриарх Неофит оглави пасхалната вечерня за Второто Възкресение Христово в митрополитската катедрала „Св. Неделя“.

По време на нея евангелието се повтаря на различни езици, за да може словото Божие и вестта за възкръсналия Христос да достигнат до всички народи.

С Второ Възкресение започва Светлата седмица – време, в което се прославят светите апостоли и Света Богородица. Нарича се Светла, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички.

В синодалния поздрав до миряните главният секретар на Светия Синод на БПЦ и мелнишки епископ Герасим каза:

„Възкръсна Христос и вече няма смърт. Възкръсна Христос и животът се възцари. Възкръсна Христос и цялото творение се радва. Пожелавам на всички мир и светлина в душите и сърцата, благодат и познаване на Господа“.

Хората в храма споделиха надеждите си:“Ден, в който се събираме, за да си кажем хубави думи, да си пожелаем здраве и да благодарим на Бог“.

След края на богослужението Врачанският митрополит Григорий подари на всеки от присъстващите икона на Възкресение и червено яйце и поздрави с думите:

„Пожелавам на всички възкръсналият от мъртвите наш Господ и Спасител Исус Христос да изпълни с пасхална радост вашите сърца и да ви дарува с всяко благоденствие“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук