Пациенти с ковид гласуват
Пациентите с ковид чакат на опашка, за да гласуват

Пациенти се редят на опашка, за да гласуват в COVID отделението на МБАЛ „Св. Мина” в Пловдив. Там беше организирана секционна избирателна комисия с трима членове.

Медицинска сестра е секретар на секцията

Секретар на СИК е Карамфила Атанасова, която е сложила защитно облекло, ръкавици и маска. От 35 години е медицинска сестра и работи в COVID отделението в „Св. Мина”.

В него се лекуват 39 пациенти с по-леки и средно тежки заболявания, причинени от вируса. Предварително се бяха записали 11 пациенти, но след сутрешните процедури към 10 часа се оказа, че има и други желаещи да упражнят право на глас.

Кабинет е изборна секция

Изборното помещение е обособено в един от кабинетите извън отделението и без достъп на други хора, освен секционната комисия и избирателите. Неколцина, седнали в коридора, изчакваха да се освободи тъмната стаичка, за да пуснат бюлетина.

„Това е мое право, дадено от конституцията и считам, че човек трябва да отстоява мнението си, а не да стои безучастен настрани”, каза Петър Пеев, 30 – годишен пациент от Асеновград. Младежът, който работи като застраховател, четвърти ден е на лечение в „Св. Мина”. Сподели, че е постъпил с температура и диагноза пневмония.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук