Румен Радев

Изборите трябваше да са миналата година, очаквам стабилен парламент. Това каза президентът Румен Радев. Той упражни машинно правото си на глас. В началото имаше малки затруднения с гласуването, но след това Радев успя да гласува. Гласувах за свободна и справедлива България, българите вземаме съдбата си в своите ръце и тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към завръщането на законите и правилата, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът.

Призовавам всички пълнолетни българи да гласуват, иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация,

заяви Радев. Нека да дадем гласа си днес, за да имаме достоен представителен парламент. Наистина има ангажираност на българите към тези избори, но иначе изборите трябваше да са много по-рано още миналата година, животът на много българи щеше да бъде съхранен и хаосът избегнат, убеден е президентът.

Очаквам стабилен парламент и силно, и успешно правителство, добави той. Помолен да коментира руската шпионска афера, Радев каза, че ако съдът потвърди масов пробив в сигурността, това значи, че имаме дълбок проблем.

„Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси, защо високопоставени служители в НС и МО предадоха националната ни сигурност.

Защо се пренебрегва, че защитата на класифицираната информация се осъществява от Министерски съвет. Очаквам задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на сигурността и ефективни мерки. Затова следващото правителство го очаква много работа, заяви още президентът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук