Лондон чужбина

Опашки за гласуване се вият пред посолството ни в Лондон, съобщиха български гласоподаватели от британската столица. Въпреки отворените 13 секции в столицата на Обединеното Кралство, 3 от които в посолството ни, желаещите да дадат своя вот се оказаха повече от очакваното. Най-дълга беше опашката на тези, решили да гласуват в последния момент.

Повече желаещи от предишните избори

Във Великобритания в 9 ч. отвориха 35 секции за гласуване. От българското посолство в Лондон взеха решението за секциите на базата на четири основни критерия: брой на подадени заявления за гласуване, брой на внесени документи са уседналост по региони, географско разпределение и брой на гласувалите в предишни избори.

Не всички българи останаха доволни. На някои ще се наложи да пътуват по-дълго време до одобрените секции. По принцип те са избрани така, че всички граждани да могат да стигат до тях в рамките на един час.

Две секции в Шотландия и 1 в Уелс

Най-много са избирателните секции в Лондон – 13 на брой. С изключение на две секции в Шотландия и по една в Уелс и Северна Ирландия, всички останали секции са разпределени на територията на Англия. Изборите се провеждат в условия на локдаун. Това допълнително може да създаде затруднения, въпреки уверенията, че британските власти и полицията са запознати по места. Гласуването трябва да приключи в 22.00 часа българско време.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук