На снимката: Павел Колев

Чакаме зелена светлина за подписване на договори с два генерални спонсора. Това заяви изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев след заседанието на Управителния съвет на „сините“.

Той заяви, че конкретни решения не са били взети, като се чакат одобренията от две компании за нови генерални спонсори на столичния гранд.

„Конкретни решения няма. Няма много голяма промяна, все още чакаме зелена светлина за подписването на договори. Доколкото последно говорихме с двете компании, базирани в чужбина, се чака одобрение от Борда на директорите на двете компании“.

Запитан очаква ли се спад в продажбите на членски карти, Колев сподели:

„Очаква се да има вторичен ентусиазъм, така че членските карти да не се предлагат само онлайн, но и на места“.

На въпрос защо е толкова трудно подписването на договори с генерални спонсори, изпълнителният директор на „Левски“ обясни:

„Предполагам, че контекстът с обстановката в момента предразполага да бъде трудно – ситуацията е много сложна за всички, включително и за финансовия сектор.“

По думите му въпросът с подготовката на отбора е още неизяснен.

„Не мога да ви кажа точно – предполагам, че ще има два лагера, в България и в чужбина. Всичко е свързано и зависи от пандемията и финансовото състояние, но това са ни двата варианта. Не мога да ви кажа, нямам тази справка, но повечето са болни и не могат да тренират пълноценно. Аз сега бях в Брюксел, това е призрачен град, след 22:00 часа всички трябва да са си по домовете. Не мисля, че има проблем с мерките – просто не сме свикнали да ги спазваме, това е доста бързоразпространяващ се вирус, все пак. Кампанията на Андрей няма нищо общо със заплатите в ДЮШ – заплати не са получавали колкото треньорите в ДЮШ, толкова и останалите в клуба. Имах среща с тях, не е проблем спирането на кампанията. Преди две седмици получиха заплати играчите. Няма развитие там, ние не разполагаме със средства, които да изчистим към треньорите, с които се разделихме. Когато имаме тези средства, ще видим какво ще направим“.

Колев коментира и решението на БФС да отложи Вечното дерби с ЦСКА в събота заради високия брой заразени с коронавирус в клуба.

„Това е решение на БФС и е свързано с приети от тях правила, ако имаше мач, щяхме да изиграем“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!