Делян Пеевски и Румен Радев
Делян Пеевски скочи срещу Радев

С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях.

Тази позиция изрази Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите му неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости – на президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност. С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори, отбелязва още Пеевски.

Според него необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва.

България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората, категоричен бе Пеевски.

Позицията му е в отговор на критиката на Румен Радев, който от Ниш критикува парламента. Там той коментира, че „не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство и ниско обществено доверие да посяга на Конституцията“. Според Радев народните представители имали други важни неща, с които да се занимават.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук