пентагонът украйна данни
Изглед от Пентагона

Американското министерство на отбраната трябва да се подготви да работи в „глобално устойчива“ нова коронавирусна среда (COVID-19) без ефективна ваксина „поне до лятото на 2021 г.“, гласи проект на меморандум на Пентагона, получен от „Task & Purpose“.

„Предстои ни дълъг път, с реалната възможност за възобновяване на COVID-19 – се казва в проекта за документ, подготвен за министъра на отбраната Марк Еспър, но все още без неговия подпис – Ето защо сега трябва да насочим вниманието си към възобновяването на критичните мисии, повишаването на нивата на активност и извършването на необходимите подготовки, ако по-късно тази година се случи значително възобновяване на COVID-19.“

Говорител на Пентагона заяви, че документът е остарял, но отказа да предостави повече подробности.

Докладната записка е подготвена от Кенет Рапуано, помощник-министър на отбраната по въпросите на отбраната на страната и глобалната сигурност и има за цел да актуализира предишни указания, издадени от Еспър на 1 април 2020 г. Не е ясно дали Еспър е видял проекта.

Документът не е официално публикуван и може да бъде променян, докато циркулира между военните служби в началото на май за обратна връзка, заяви служител на отбраната при условие за анонимност.

„Всички индикации предполагат, че ще работим в глобално устойчива среда на COVID-19 през следващите месеци – се казва в доклада – Това вероятно ще продължи, докато не се стигне до широкомащабен имунитет, чрез имунизация и някакъв имунитет след възстановяване от вируса.“

Проектът за действия на Пентагона в „устойчива среда на COVID-19“ разчита на редица предположения, включително вероятността от последователни вълни от инфекция, продължителен недостиг на лични предпазни средства и липса на жизнеспособно лечение или ваксина срещу COVID-19 поне до следващото лято.

Допълнителните вълни на инфекция ще се появят „в клъстери“, които ще съвпаднат с появата на сезонен грип, предполага проектът, докато тестването „не осигури 100% сигурност на отсъствието“ на вируса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук