Румен Радев Великден

На великденска служба в Царево премиерът Кирил Петков заяви, че в този ден всеки трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата.

Премиерът Кирил Петков посрещна Великден в Царево, където заедно със съпругата си Линда присъства на празничното богослужение в храма. Той беше посрещнат от отец Стоян, който подари икона за семейството му. Преди службата свещеникът му показа пукнатини по източната и южната фасада на 200-годишния храм. След като се запозна с поражения по фасадата на църквата „Свето Успение Богородично“, засегната от трус в Черно море преди 13 дни, Петков обеща да помогне с лични средства.

„Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга“, посочи премиерът.

„Като казваме давам, трябва да се казва давам от себе си, а не давам нечии чужди пари. Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения. В този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата“, каза Петков.

Със свещ в ръка премиерът обиколи църквата заедно със стотиците местни жители. Малко по-късно Петков също честити празника през страницата на Министерския съвет във Facebook.

Радев пожела здраве и благоденствие във всеки дом

В днешния празничен ден нека си пожелаем здраве, радост и благоденствие във всеки български дом. Това заяви президентът Румен Радев по случай Възкресение Христово.

„Христос воскресе, скъпи сънародници! В днешния празничен ден нека си пожелаем здраве, радост и благоденствие във всеки български дом. Да направим така, че нашите слова и дела да водят към духовния и културен възход на българския народ. И както светлината на Христовото Възкресение надмогва мрака и отчаянието, така и с нашите задружни сили да побеждаваме всеки опит за насаждане на страх и съмнение, на омраза и разделение в обществото. Нека в мигове на изпитания наши водачи бъдат разумът, съпричастността и единството ни като народ. Честито Възкресение!“, написа още държавният глава в профила си във Фейсбук.

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева присъстваха на богослужението в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук