Кирил Петков, Асен Василев

Започнахме да чистим и виждаме мръсотия навсякъде. Чистенето не е хубава работа, изисква много кураж и време. Основаваме ПП. Философията ни е да подредим държавата, да я изчистим и да си живеем в държавата. Това заяви Асен Василев днес на учредяването на „Продължаваме промяната“ в Пловдив.

„Всичко започна с един разговор, който имахме с Кирил, как може да сме една нормална държава. Всичко, което имаме не го използваме, не го използваме, защото една малка група е присвоила властта и я използва за свои цели. Имаше някои индустрии, които се бяха капсулирали. Тази политика изгони 800 хиляди от страната за последните 10 години. Тази политика искахме да променим“, заяви Асен Василев пред съмишлениците си в залата.

Василев си припомни, че в началото партията е започнала само от 7 човека, а при учредяването и само в залата присъстват около 1000.

„Всеки един от нас е оставил тук един по-добър живот. Ако ние не оправим страната, няма на кого да я оставим.“

В своето откриващо слово Кирил Петков заяви, че това, което са научили много бързо е, че сами не може.

„Колкото повече съмишленици, толкова повече промяната се случва. Ще си тръгнем по-бедни, отколкото сме влезли в политиката“

Кирил Петков заяви, че „първите 100 дни не знаеш къде си и какво да правиш. Нормално е да направиш много грешки.“

Съпредседатели са министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Структурата ще е изградена от Национален съвет, Изпълнителен съвет и Общо събрание. Двамата съпредседатели няма да имат заместници. В Международния панаир в Пловдив присъства голяма част от кабинета „Петков“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук