Снимка: Туитър

Пиян мъж е бил арестуван, след като е взел съветски танк от Втората световна война за разходка из град в Полша. 49-годишният шофьор очевидно е бил отговорен за товаренето на 40-тонната машина на товарен камион, но по време на процеса рампата се е счупила, така че вместо това е подкарал танка направо по улиците на Пайечно – град в центъра на страната, съобщава „Индипендънт“.

Танкът Т55, който е на поне 60 години, е собственост на полските военни, но на жителите на града се видя по-скоро като заплаха, отколкото като музеен експонат, така че бързо заваляха обаждания в полицията, съобщава местното ведомство.

Когато пристигнали полицейски служители, те намерили танка паркиран на пътя, а мъжът, за който се оказало, че е пиян, стоял до него. Освен това нямал и правоспособност да кара такава машина.

Около 5 часа сутринта танкът, който очевидно нямаше да запали отново, беше отстранен от полицията, а мъжът бе задържан за разпит. Полицейското комюнике посочва, че шофирането под въздействие на алкохол може да бъде наказано с до две години лишаване от свобода, докато „за създаване на пряка опасност от катастрофа за наземния, водния или въздушен трафик“ може да бъде наложено наказание до осем години.

Миналата година един силно пиян мъж в Русия, до степен на интоксикация, също е откраднал танк и извърши изстъпления, в резултат на които бе смазал една кола. Опасното шоу приключи, когато той вряза огромната покрита със сняг машина в супермаркет. След това пияницата излезе и се изкачи през развалините, за да  открадне бутилка вино. Тогава нямаше съобщения за наранявания и по-късно мъжът е бил арестуван.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук