Пламен Нунев
на снимката: Новият председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев

Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев ще замести Цветан Цветанов начело на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Това съобщи Цветан Цветанов пред журналисти в кулоарите на парламента след като оставката му беше гласувана от народните представители.

В последния си ден в парламента той обиколи стаите на всички парламентарни групи, за да проведе разговори с техните председатели.

„Бях предвидил да посетя и председателя на БСП, но те не идват на работа. Искам да благодаря на колегите“, обясни Цветанов на излизане от стаята на ДПС. Според него е важно всеки да запази човешкия си облик, както и да работи за това да покаже, че депутат не е мръсна дума.

„Нека да гледаме сериозно на политиката и призовавам БСП просто да спрем с този популизъм. Мястото на народния представител е тук. Дори да не ти се приемат текстовете, ти трябва да ги защитаваш, да даваш своите аргументи и тогава вече да можеш да изпълняваш функциите като такъв. Много е лесно да си само като посетителска група в българския парламент, при положение, че си народен представител. Не знам как обясняват позициите си пред своите избиратели. Не искам лошото, за която и да е било политическа сила, искам всички да бъдем достатъчно отговорни. Това, което направих, го направих само и единствено, воден от интереса на държавата, на нашата политическа сила ГЕРБ и за стабилността“, заяви Цветанов

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също каза няколко дума след срещата между двамата.

„Г-н Цветанов не излиза от политиката. Че излиза от Народното събрание е една тема, но той си остава заместник-председател на ГЕРБ. Ние винаги сме твърдели, че между основните политически партии трябва да има диалог“, подчерта той.

Мустафа Карадайъ припомни, че предстоящите избори за членове на Европейски парламент са много важни за страната ни.

„Избираме европейските ценности, демокрацията или популизма и национализма. Много важни са тези избори. Важно е единството на Европейския съюз да бъде правилния избор“, каза още лидерът на ДПС.

Досега Пламен Нунев бе член на Вътрешна комисия и заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Той е избран от листата на ГЕРБ в 19-ти Многомандатен избирателен район – Русе.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!