На снимката: Пласидо Доминго и Соня Йончева

Рядко изпълняваният шедьовър на Верди „Луиза Милер“ бе представен в „Метрополитън опера“ от невероятен изпълнителски състав. В главните роли в покъртителната трагедия за бащината любов се превъплатиха неповторимият Пласидо Доминго и брилянтното сопрано Соня Йончева, която дебютира в образа на Луиза. Представленията им получиха хвалебствени отзиви в медиите.

„След роли за големи звезди като образа на Тоска, Луиза ми изглеждаше толкова непорочна в началото, твърде непорочна. След това, стъпка по стъпка, започнах твърде много да я харесвам и да приспособявам гласа си към образа“ – сподели българската оперна дива Соня Йончева.

В ролята на бащата бе легендарният тенор Пласидо Доминго, който сега работи върху партиите за баритон от Верди. Той сподели, че музиката на маестрото му е доставяла невероятна радост, докато е пял партиите за тенор, а сега изпитва същата радост и от неговите творби за баритон.

Операта „Луиза Милер“ отбелязва преходен период в кариерата на гениалния Верди – тя се разглежда от специалистите като „входна врата“ към неговия голям пробив по-късно с произведения като „Риголето“ и „Травиата“.

Последното представление на „Луиза Милер“ в „Метрополитън опера“ ще бъде на 21 април.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук