Ти броиш

Платформата за паралелно преброяване на гласовете „Ти броиш“, разработена от екипа на „Демократична България”, има амбиции първа да представи резултати от парламентарните избори тази неделя. Целта на платформата е по-прозрачното преброяване на изборните бюлетини.

В кампанията вече са се включили около 11 500 застъпници, всеки един от които ще бъде разположен в една от над 12 000 хиляди секции в страната.

Макар на днешното заседание на ВАС да не беше отменено обжалването на ЦИК и КЗДЛ, което на практика възпрепятства съда да се произнесе по делото за видеонаблюдение преди изборите, от „Демократична България” обявиха, че няма да се откажат от излъчването на преброяването на изборните бюлетини. Христо Иванов и Надежда Йорданова посочиха, че доброволците в секциите ще получат ясни насоки за това как да снимат процеса, така че лицата на хората да не влизат в кадър.

В неделя преброяването на бюлетините ще може да се следи в реално време на платформата „Ти броиш”. Всеки човек може да влезе на сайта на платформата и с няколко клика на мишката да види какво пише в протокола от неговата секция или да наблюдава отчитането на гласовете.

Дни преди парламентарните избори са осигурени застъпници и наблюдатели за почти всички секции в страната, като в големите градове е гарантиранo над 100% покритие.

“Ти броиш” призовава всички участници в изборния процес да се включат допълнително и да подават информация и сигнали чрез мобилното приложение, достъпно за iOS, Android и Huawei AppGallery.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук