Росен Плевнелиев и Соломон Паси
Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Снимка: БГНЕС

„Контактната група ще внесе утре проект на декларация в 48-мото Народно събрание, която отразява постигнатото по време на преговорите за съставяне на правителство“.  Това каза Росен Плевнелиев, президент на България в периода (2012-2017) по време на пресконференция, на която бяха обобщени резултатите от срещите на инициираната контактна група за съставяне на правителство. В срещата днес с ДПС участваха Йордан Цонев и Хамид Хамид. 

Декларацията ще бъде внесена официално утре на среща с председателя на 48-mото Народно събрание Вежди Рашидов. „Ще разчитаме и на неговата подкрепа, за да може да влезе в пленарна зала“, заяви Плевнелиев.

„Декларацията, която ще бъде предложена на 48-мото Народно събрание, отразява постигнатото дотук от контактната група, намерените пресечни точки и решения, за които ние сме убедени, че има не само мнозинство, а има и конституционно мнозинство“, заяви Плевнелиев.

Само ДПС и „Български възход“ се отзоваха на поканата на контактната група. ГЕРБ също имаха разговори, но е редно да се отбележи, че преговорния екип бе създаден по тяхна идея. В събота се проведе среща между контактната група и представители на ГЕРБ-СДС. Вижте повече.

Също в събота беше и срещата между партията на Стефан Янев „Български възход“ и контактната група – четете тук. 

Създаването на групата беше обявено след изборите от ГЕРБ с цел водене на политически разговори с парламентарните групи в 48-мия Парламент. Идеята беше доказани евроатлантици да водят разговори за евроатлантическо съгласие.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук