Дани Каназирева
На снимката: областният управител Дани Каназирева

Извънредни мерки влизат в сила в Пловдив след заседание на местния кризисен щаб, съобщи „Нова телевизия“. От днес се връща пропускателният режим в големите магазини. Решението е вътре да се допускат едновременно до 100 човека, а другите да изчакват. Започват и масирани проверки за носенето на маски на закрито.

Решението е взето на заседание на местния местния кризисен щаб с участието на областния управител Дани Каназирева, кмета на града Здравко Димитров и шефът на полицията Йордан Рогачев.

Каназирева съобщи, че ще се удвои контролът по спазване на носенето на предпазни маски и спазването на дистанция в градския транспорт, в магазините и в заведенията. По думите й инспекциите ще се правят съвместно от полицията, Регионалната здравна инспекция, Агенцията по храните и Инспекцията по труда и ще достигнат до всяко населено място на областта.

Полицейският шеф Рогачев предупреди, че „ако след седмица няма ефект от въведените мерки, ще се премине към още по-драстични ограничения“.

Дани Каназирева подчерта, че глобите за за нарушителите – физически лица са от 300 до 1000 лв., а за фирмите също ще има санкции.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук