Владимир Каролев
на снимката: Владимир Каролев

Почина икономистът Владимир Каролев, който се бореше за живота си няколко месеца след падане в Пирин планина.

Припомняме, че икономистът Владимир Каролев бе открит в Пирин на 9 срещу 10 май 2021 г. през нощта в безсъзнание. Той изчезна докато кара сноуборд в планината.

Издирването в Пирин продължи 12 часа, като една от участващите групи го откри в 00:40 ч. Той не е бил в съзнание, изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.

Каролев се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. Каролев бе транспортиран в Пирогов, където незабавно започна лечението му, а през септември беше преместен в болница Токуда, където лекарите продължиха да се борят за живота му.

Владимир Каролев е български икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961г. във Варна.

Появява се в обществено-политическото пространство като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ. През 2003г. е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ. и е преизбран през 2007 и 2011г.

През есента на 2011г. Владимир Каролев е кандидат за кмет на София, а през декември същата година подава оставка като общински съветник и се фокусира върху професионалната си кариера.

Поклон пред светлата му памет!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук