свещи богородица

Почина Манол Велев. Бизнесменът беше прострелян на 11 юли 2007 г. и оттогава беше в будна кома.

Съпругът на бившия депутат от БСП и председател на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева беше прострелян в главата в кооперация в центъра на София, където се намираше неговият офис.

След престой в болница дълги години семейството му се грижеше за него в домашни условия. И досега извършителят и поръчителят на покушението не са установени.

Той е бивш състезател по мотокрос, завършил е НСА. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, стротиелството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г. Той бе президент на футболен клуб „Вихър“ (Горубляне), впоследствие обединил се с „Академик“ (София) и достигнал до втора дивизия. Бе и запален тенисист.

През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев. През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България. Велев участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“. Двамата с Весела Лечева имаха и фондация „Деца и здраве“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук