ICO

Стартиращите компании в Европейския съюз набират най-много средства чрез първично публично предлагане на дигитални активи (ICO), показва проучване, цитирано от CoinDesk.

Около 40% от ICO процедурите през последните 3 години са осъществени от компании, базирани в ЕС, по данни на фирмата за рискови инвестиции Atomico.

Общият брой на европейските ICO-та достига 446, като набрана сума чрез тях възлиза на общо 1.76 млрд. долара, или близо половината (46%) от сумата, набрана в резултат на всички първични предлагания на дигитални активи по света.

Вторият най-активен ICO регион в света е Северна Америка, където са реализирани 244 процедури, набрали инвестиции за общо 1.076 млрд. долара.

Проучването е изготвено на база данните на Token Data, стартъп, който следи ICO процедурите по света, както и на анкета проведена от Atomco сред инвеститори и основатели на компании.

Нещо повече, Европейскиат съюз може да се превърне в глобален лидер в сферата на криптовалутите и блокчейн технологията през следващите 5 години. В рамките на Общността, броят на новите компании, занимаващи се конкретно с блокчейн проекти, рязко се увеличава през последните 4 години.

Докладът показва, че около 25% от ICO-тата се реализират от децентрализирани компании, при които основателят или изпълнителният директор често се намира в различна локация спрямо тази, в която се стартира кампанията за набиране на средства.

Рики Тан от Token Data посочва, че очаква тази тенденция да се засили през идните години.

В ЕС се намира и най-големият брой връзки (bitcoin nodes), които поддържат системата на биткойн с над 5000 броя, докато САЩ са втори с около 3 300 броя.

Така всички тези данни показват, че ЕС реално има основна роля в развитието на виртуалните валути и блокчейн технологията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук