боен петел
Полицай загина от металните шпори, прикрепени към крака на филипински боен петел /снимка: Уикипедия/

Филипински полицай беше убит от боен петел по време на акция за спиране на незаконни залагания в провинция Северен Самар, съобщава Би Би Си.

Лейтенант от полицията на Филипините Кристиан Болок умира, след като боен петел го удря в левия крак със стоманена шпора, прикрепена към крака му, разрязвайки бедрената артерия. Болок почина от масивна загуба на кръв по пътя към болницата. Той участвал в акция е срещу незаконно заведение за бой на петли в провинция Северен Самар.

Стоманена шпора за бой с петли /снимка: Ю тюб/

Боят с петли е популярно развлечение във Филипините, което привлича тълпи от фенове да залагат на победителя. Те могат да се провеждат само в лицензирани заведения в неделя и празници. По време на пандемията от Covid-19 те са напълно забранени.

Бой с петли /снимка: Уикипедия/

Началникът на полицията в Северна Самара полковник Арнел Апуд в нарече смъртта на своя офицер класически пример за фатален лош късмет.

Загиналият капитан Болок /снимка: полиция на Северен Самар/

„Първоначално не повярвах, когато ми докладваха. Това е първият подобен случай от 25 години службата в полицията“, каза полковникът и изрази дълбоки съболезнования на семейството на починалия.

Трима души бяха арестувани във връзка с инцидента, конфискувани са седем петела, два комплекта шпори и… 550 песо (11.4 долара), съобщава филипинската агенция PNA.

Филипински боен петел, въоръжен с метални шпори /снимка: Уикипедия/

Още трима заподозрени са избягали и са обявени за издирване.

За по-нататъшната съдба на петела-убиец не се съобщава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!