39 души, сред които и един тийнейджър, бяха намерени мъртви в ремаркето на камион в Есекс, Великобритания.

Според първоначалните информации камионът бил пристигнал от България.

Малко след полунощ местно време, полиция и линейки били повикани в Индустриалния парк „Уотърглейд“ в Грейс и са установили зловещата находка.

Всички 39 души са обявени за мъртви. Задържан е 25-годишният шофьор на камиона, който е от Северна Ирландия, по подозрение за убийство.

Според полицията камионът е дошъл от България, влязъл е в страната през Холихед в Уелс в събота.

Полицейският началник от Есекс заяви, че тече идентификация на жертвите.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е потресен от новината за 39 тела, намерени в камион източно от Лондон.

„Потресен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни доклади от вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да се установи какво се е случило. Мислено съм с всички, които са загубили живота си и с техните близки“, заяви Джонсън.

Британската вътрешен министър Прити Пател заяви, че е шокирана и покрусена.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс, съобщиха от МВнР.

Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да следят заедно случая.

Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.

Лепенка на българска застраховка „Гражданска отговорност“ се вижда на стъклото на камиона.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!