Младен Маринов
На снимката: министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петимата задържани кандидати за местната власт в Несебър.

Кандидатът за кмет Николай Димитров е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за търговия с гласове или „престъпление срещу политическите права на гражданите“. На останалите се търси отговорност като членове на групата.

В момента петимата пътуват с конвой към София, където ще изтърпят 72-часовото задържане под стража.

Припомняме, че тази сутрин министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че в Несебър и Горна Оряховица са задържани лица, които са свързани с престъпления по изборните права на гражданите.

„Тази операция и процесуално следствени действия бяха проведени в събота под надзора на специализираната прокуратура, КОНПИ и МВР. В хода на тези мероприятия се установи, че част от лицата, срещу които бяха насочени действията, се ползваха с имунитет във връзка с предстоящите избори за местна власт. Така че от там беше задвижена процедура, при която главният прокурор направи искане до ЦИК да бъде свален този имунитет, за да бъдат продължени тези процесуално следствени действия. Вчера му разрешиха, в момента лицата се намират в Районно управление Несебър, при областна дирекция Бургас и се очаква тяхното конвоиране до столичното следствие“, каза Маринов.

Маринов отказа да оповести повече подробности, защото тече следствие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!