Павел Сегеевич Майков е руски артист, телевизионен водещ, режисьор, певец и музикант. Той става известен с култовата си роля от сериала „Бригада”, който остана символ на мафията от 90-те.

Павел Майков се ражда в семейството на художничка и шофьор. Когато е едва на 5 години родителите му се разделят и той се мести да живее с майка си в Киев, където започва да се занимава със спорт и музика.

На 12 години Павел разбира, че сцената е неговото призвание и взима решението да стане артист. През 1992 г. заедно с цялото си семейство се мести отново в Митищи, за да следва театрално изкуство. Той успява да влезе във висшето училище от третия път. През годините е работил като продавач, куриер и паралелно с това ходи на курсове по актьорско майсторство.

Дебютът му в киното е във филма „Наемникът Иван”. За ролята си той получава хонорар от 200 долара. След завършването си започва работа в театър „Сфера”. Първият му голям успех е участието му в бродуейския мюзикъл „Метро” през 1999 г.

През 2002 г. обае Павел Майков спечелва любовта на зрителите и то не само в Русия с участието си в гангстерския сериал „Бригада”. В компанията на актьорите Сергей Безруков, Дмитрий Дюжев и Владимир Вдовиченков той изиграва култовата роля на Пчелата.

Сериалът отваря много нови възможности пред Павел, който е желан от много режисьори. През 2005 г. той напуска театъра и решава да опита късмета си като водещ на телевизионни предавания. Междувременно се фокусира и върху кариерата си в киното.

В момента Павел Майков е женен за актрисата Мария Сафо. Първата му съпруга също е актриса – Екатерина Масловская.

Мария Сафо и Павел Майков

През 2010 г. Павел Майков и неговата група „7 процента” изнасят първия си концерт в легендарния руски рок клуб „Б2”. По случай 35-годишния си юбилей той представя дебютния сингъл на бандата „На тъмната страна на Земята”.

Зад себе си Павел Майков има над 40 филми и сериали. Освен това той се занимава и с режисура.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!