Георги Попов
Георги Попов

Официалният собственик на „Левски“ Георги Попов разкри, че най-вероятно в сряда ще може да джироса мажоритарния дял акции на „Левски“ на Наско Сираков, който бе определен за нов собственик на клуба от Васил Божков, разкри самият Попов пред bTV.

Миналата седмица Божков обяви намерението си да даде акциите на голмайстор номер 1 в историята на „сините“, след което ръководството на клуба изпрати цените книжа към Дубай, където Божков и Попов се укриват от българските власти. В последните десет дни документите се съхраняваха от изпълнителния директор Павел Колев в клубната каса на стадион „Георги Аспарухов“.

„От клуба пратиха акциите. За съжаление, тук са няколко почивни дни след техния свещен месец Рамадан, така че най-вероятно ще мога в сряда или може би още утре да проверя дали те са пристигнали. Междувременно, тъй като г-н Борисов предполагам, че няма да отговори, ще бъде изтекъл и срокът за неговия мълчалив отказ, така че ще предприема действия по джиросване на акциите. Няма промяна, нашето желание е да подпомогнем клуба, както виждате, това са един 25-27 милиона, които сме дали безвъзмездно. В крайна сметка важното е г-н Сираков да поеме всичко в свои ръце и както обеща, да изведе клуба напред“, коментира Попов.

От своя страна Сираков обяви, че няма да говори пред медиите, преди акциите официално да станат негова собственост, след което ще даде пресконференция, на която ще отговори на всички въпроси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук