Наводнения Великобритания

Проливни дъждове, придружени с гръмотевици, се изляха над югоизточната част на Англия в късния следобед и причиниха наводнения по улиците на Лондон в неделя.

В южната част на британската столица, близо до станция „Куинс Таун Роус“, полицията блокира движението по улица, която е станала непроходима. Пътното платно е наводнено, особено под железопътните мостове, отбеляза журналист от Франс прес. В средата на улицата бяха блокирани три червени двуетажни автобуса. Единият от шофьорите заяви, че водата е стигнала до пода на автомобила му.

Две лондонски болници помолиха пациентите да не се отправят към тях, след като спешните отделения бяха засегнати от наводнението. Болниците, и двете в Източен Лондон, призоваха пациентите да използват други отделения за спешна помощ, а линейките се пренасочват.

И други болници в района на наводнението отправиха подобни апели, заявявайки, че изпитват „оперативни проблеми поради обилните валежи“.

Лондонските пожарникари съобщиха в „Туитър“, че са получили около 300 обаждания, съобщаващи за наводнения в югозападната част на столицата. Британската метеорологична служба повиши в степен оранжево предупреждението за гръмотевични бури в Лондон и околните райони до 19:00 ч. местно време. Гръмотевични бури и проливни дъждове се очакват и в понеделник. На някои места на юг, в неделя вечерта се изляха около 100 мм дъжд за няколко часа.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!