За 20-та поредна година всички, които желаят, ще могат да посрещнат Новата година на празничния концерт-спектакъл „Сцена под звездите“, който ще се проведе на площад „Княз Александър I“. Инициативата е част от Календара на културните събития на Столичната община, а концертът ще бъде излъчван директно в програмата на БНТ1 от 22.00 ч за всички, които няма да бъдат в столицата. Празничното шоу ще започне в 22.00 ч. и ще продължи до 00.30 ч.

20-то издание на празничната инициатива съвпада с отбелязването на 140 години от обявяването на София за столица на България и 60-годишнината на Българската национална телевизия. За първи път тази година с настъпването на новата година ще бъдат отправени поздрави и на различни европейски езици.

Режисьор и сценарист на спектакъла е Борис Радев, а на сцената на открито ще излязат Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от „Фондацията“, Братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада, хитовата поп певица от 90-те Тони, провокативните таланти от Expose Team и брас бенд „Виво Монтана“. Водещи ще бъдат Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването „Туризъм.бг” на БНТ.

Всяка година повече от 20 000 души решават да посрещнат Новата година със спектакъла „Сцена под звездите“, а заедно с тях празнуват още над 1 милион зрители пред телевизионните екрани.

Във връзка с концерта ще има и промяна в движението в центъра на София. След 15 часа преминаването на превозни средства по бул. „Цар Освободител“ ще бъде ограничено, като то ще бъде възстановено след 06:00 часа на 1-ви януари.

В Пловдив празничната програма също ще стартира в 22:00 часа на площад „Стефан Стамболов“ пред общината и ще продължи до 2 часа на 1 януари. На площада ще бъдат изградени пропускателни пунктове, затова всички, които ще присъстват ще минат през полицейска проверка.

Водещи в новогодишната нощ ще са Симеон Колев и Богдана Трифонова – радио водещи от сутрешния блок  „Стартер“ на БГ радио. А изпълнители ще бъдат група Innerglow, Дует „Ритон“, Ансамбъл „Тракия“ и Група СкандаУ.

Началото на концерта във Варна също ще бъде поставено в 22:00 часа, като програмата ще продължи до 02:00 часа на 1-ви януари 2020г. Концертът „Заедно в новогодишната нощ” по традиция се организира на площад „Независимост“, където ще бъде монтирана 3D сцена. Павел, Венци Венц, Вензи и Рут Колева ще бъдат част от изпълнителите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!