Нова телевизия

„Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, обяви официално, че е постигнато споразумение за закупуването на най-голямата българска мултиплатформена медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“ от „Адванс Медиа“ груп.

Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 година, след като се получат всички необходими одобрения от регулаторните органи, съобщи „Нова телевизия“. Портфолиото на „Нова Броудкастинг Груп“ се състои от 10 телевизионни канала, включително и националната „Нова ТВ“, най-голямата българска онлайн платформа „Нетинфо“, която достига до 80% от населението на България всеки месец, както и четири радиостанции.

Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ госпожа Виктория Боклаг каза:

„Ние сме изключително удовлетворени от постигнатото споразумение. Купуваме успешна компания от двама уважавани предприемачи, която има голям потенциал за растеж като част от „Юнайтед Груп“. Покупката е в унисон с цялостната стратегия на „Юнайтед Груп“ да се развива едновременно като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме. „Нова Броудкастинг Груп“ допълва съществуващите медийни канали на групата и съм убедена, че ще постигнем много добра синергия между всички тях, което ще ни даде още по-голяма възможност да инвестираме в локално съдържание и да достигнем бързо и качествено до аудиторията“

„Тази сделка е голям успех и чудесна възможност за NOVA, нейните зрители и клиенти. Бих искал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата търговска медийна група в България. Сделката с „Юнайтед Груп“ ще осигури последващото развитие на NOVA“, заяви Главният изпълнителен директор на „Адванс Медиа Груп“ Георги Домусчиев.

Инвестицията е четвъртата поред голяма сделка откакто BC Partners придобиха „Юнайтед Груп“ през март 2019 година. Платформата на „Юнайтед Груп“ комбинира водещи телекомуникационни оператори с най-добрите продуценти на съдържание в страните от Югоизточна Европа като част от стратегията за едновременно развитие в телекомуникационния и медийния сектор. Компанията има над 10 милиона клиенти и 11 000 служители.

За „Юнайтед груп“:

„Юнайтед груп“, собственик на VIVACOM, е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, със седалище в Амстердам. Чрез значителни инвестиции в дигиталната инфраструктура, съдържание и технологии, групата предоставя водещи услуги на клиентите в региона.

През двете десетилетия от основаването си, „Юнайтед груп“ придобива и успешно интегрира над 100 компании в своята структура. Има най-широкото покритие на мрежата в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. „Юнайтед груп“ оперира в 8 държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. За повече информация посетете https://united.group

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук