ТЕЦ-Сливен

Локализирани са двата пожара, които избухнаха тази нощ в двора на ТЕЦ-Сливен и в района на завод „Динамо“ . Това съобщи областния управител на област на Сливен Чавдар Божурски.

ТЕЦ-Сливен

В потушаването на огъня са се включили огнеборци от Сливен, Ямбол и Нова Загора. В топлоцентралата продължават да горят бали слама, а в складовете на единият от заводите няма информация, какво е изгоряло, съобщи БНР.

ТЕЦ-Сливен

Пожарите са възникнали около 20 часа, включени всички сили и средства огънят да бъде овладян, каза областния управител Чавдар Божурски:

„Локализирани са двата пожара и в момента са под наблюдение на противопожарната служба, ангажирани са сили на Сливен, Ямбол и Нова Загора, противопожарната служба от горското, Военна полиция. Така, че каквото необходимо в момента се прави“.

Божурски допълни, че няма пострадали, а опасностите също са овладяни.

ТЕЦ-Сливен

Огнената стихия бушува и в момента. Горят огромно количество бали със слама. Продължава гасенето на огнените огнища.

Цяла нощ противопожарните екипи обливаха въглищата и околните сгради, за да предотвратят пожар в самия ТЕЦ. Само на около 100 метра имаше и други два пожара в складовете на завод „Динамо“ и завод „ЗММ“ в Сливен, които бяха овладени около 2 часа през нощта.

Екипи на пожарната дежурят, за да не се допусне пожарът в района на ТЕЦ-Сливен да се разпространи на по-голяма територия. Няколко хиляди бали със слама горят, но към момента няма данни за замърсяване на въздуха.

Няколко часа по-късно се запалват складовете на два завода – Динамо и ЗММ – Сливен. На помощ на огнеборците от Сливен пристигнаха екипи от Ямбол, Гурково и Нова Загора.

Духа бурен вятър ,което на моменти стига 120 км в час и това дава допълнителни предпоставки за възникване на аварийни ситуации.

Напълно е изгорял един склад в завод „Динамо“ в Сливен, а още два са с частични поражения от пожара, разразил се тази нощ. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция на пожарна безопасност и защита на населението комисар Владимир Демирев. Пожарът в ТЕЦ – Сливен също е овладян. Няма пострадали хора. Според комисар Демирев причината и за двата пожара вероятно е искра от близките електропроводи, причинена от силния вятър:

„Сутринта пожарът в „Топлофикация“ е ограничен от всички страни. Направени са бариери от пясък и пръст, така че да не се разпространи. Охранява се. В близост няма постройки, които биха могли да се запалят, както и някакви други горивни материали“.

В завод „Динамо“ ситуацията е наложила помощ чрез Главния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“:

„В „Динамо“ също нещата успяхме да ги ликвидираме. Имаме също един дежурен екип. Там ситуацията беше доста по-сериозна. Наложи се да изпратим пет автомобила от Сливен. Събрахме допълнителен личен състав от службата, един автомобил от Нова Загора и помощ получихме от колегите от Ямбол“.

Около складовете са изгорели 11 дка сухи треви и храсти. За последното денонощие са ликвидирани 22 пожара, каза още комисар Демирев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук