София

„Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София” ще обявят общата си кандидатура за кмет на София. Събитието ще се състои тази вечер от 19 часа. 

„Време е София да намери своето достойно място сред европейските столици. Да я превърнем в град, в който хората живеят добре. Дом, в който децата ни избират да останат. Място, където младите успяват – град на новите възможности, град с бъдеще. София, в която вярваме.

Каним Ви на специално събитие за официалното обявяване на общата кандидатура за кмет на София на ”Продължаваме Промяната”, “Демократична България” и “Спаси София”, подкрепена и от “Екипът на София”.

Станете свидетели онлайн и бъдете част от мечтата ни за София – онова обичано място, което не искаме да напускаме, и към което винаги да се връщаме. Там, където другите виждат проблеми, ние откриваме възможности за началото на новия път на града ни“, се казва в официалното съобщение.

Очаква се кандидатът да бъде IT предприемачът Васил Терзиев. Кандидатурата ще бъде обща, заедно със „Спаси София” и „Екипът на София”.

Терзиев развива бизнес в областта на IT-технологиите. Той е съосновател на компанията „Телерик“, която през  2014 г. беше продадена за рекордната за региона сума от 262 млн. долара. Съосновател е на още два проекта, които развиват стартъп-сферата в България. През май напусна Фонда за рисков капитал „Илевън“.

Терзиев ще е първият официално издигнат кандидат за кмет на столицата. Зад него застават и от неправителствената организация „Екипът на София“.

Останалите партии все още не са заявили кои ще бъдат техните кандидати за кметския стол в столицата. Неофициално се заговори, че ГЕРБ-СДС ще се впусне в битката за местните избори с Георги Георгиев. От БСП е възможно да излъчат Ваня Григорова.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук