Председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и съпредседателят на „Демократична България“ дадоха брифинг в кулоарите на парламента. Поводът беше отлагането на избора на Стою Стоев за председател на Комисията по правни въпроси.

Денков поиска да се включи извънредна точка за неговия избор, но след скандал между ПП и „Възраждане“, и по предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ, този въпрос беше отложен, като първо се проведе председателски съвет.

„Десислава Атанасова наруши т.нар. „джентълменското споразумение“ между двете коалиции. Това трябва да стане ясно и обяснява защо трябва да сме внимателни с ГЕРБ-СД. Защото във всеки един момент може да се окаже, че обещаното няма да бъде спазено, без допълнителни условия. Аз се надявам, че ГЕРБ-СДС ще се върнат към споразумението между двете коалиции“ обяви  акад. Николай Денков по време на брифинга.

Ген. Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ добави, че доверието е най-важното в политиката. Той попита как ГЕРБ очакват подкрепа за първия мандат, след като нарушават едно джентълменско споразумение.

Десислава Атанасова отговори минути след това, че не вижда никакво напрежение или нарушение на постигнатото споразумение. “Подкрепете кабинета на г-жа Габриел и ще гласуваме за предложението ви за шеф на правната комисия“, каза тя

Припомняме, че  т. нар. „джентълменско споразумение“ представлява възможност на  ротационен принцип да се сменят председател на НС и на председател на Комисията по правни въпроси, при условие че парламентът работи повече от три месеца.

Днес лидерите на ПП-ДБ ще разговарят с номинираната за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук