„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ призоваха симпатизантите си и демократично мислещите граждани да излязат на протест от 18:30 часа днес пред Парламента, след като преди по-малко от час хартиената коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП гласува пленарното заседание да бъде удължено до окончателното обсъждане и гласуване на промените в Изборния кодекс. Част от тези промени предвиждат връщане на хартиената бюлетина.

„Хартиената коалиция реши, че днес е денят, в който ще прокара хартиената бюлетина. Нека отново да кажем какво означава това – днес е денят, в който демократичният вот на всеки български гражданин ще бъде подменен. Днес е денят, в който отново отваряме вратата за 15% невалидни бюлетини“, посочи съпредседателят на ПП Кирил Петков по време на съвместно изявление между формацията му и ДБ.

„Всички български граждани, които уважат своя глас – продължавайте да отстоявате своите права. Ние ще се борим с вас в сградата, надявам се да ни подкрепите и извън сградата“, каза още Петков.

„Днес хартиената коалиция са решили да прокарат това, което са си наумили – да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина“, посочи Христо Иванов от ДБ.

„Току-що хартиената коалиция реши тази нощ да бъде окончателното гласуване на хартиената бюлетина. Трябва да спрем това – в 18:30 часа протест пред парламента, написа във Facebook народният представител от ДБ Ивайло Мирчев.

Борисов заповяда днес да приключи Изборния кодекс!!! На тъмно, набързо, задкулисно. Войната е сега! Възпротивете се!“, написа в социалната мрежа депутатът от ПП Иван Христанов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук