Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков.

„Продължаваме промяната” ще подкрепи предложението за предоставяне на оръжие на Украйна, когато такова влезе в пленарната зала. Това стана ясно от днешната пресконференция на партията по повод спирането на подаване на газ от страна на Русия към България. Това представлява известно изменение на досегашната позиция на партията, според която всеки техен депутат щеше да гласува по съвест.

Петков заяви, че е избор на БСП дали ще гласува за или против доставките на оръжие за Украйна.

„Ние сме четири партии, като въпреки кризите и скандалите напредваме. Важното е да имаме уважение едни към други, въпреки че има различни гледни точки, важното е да работим заедно в името на общите интереси, които ни обединяват“, посочи Кирил Петков.

„Продължаваме промяната“ е политическа партия, която ще защитава изцяло българския интерес, бидейки част от европейското семейство. Българският интерес означава независима, свободна, просперираща България. За съжаление, в близкото и по-далечно минало в България Русия е третирала България като пета колония“, каза още премиерът.

Според премиера обаче не трябва да се концентрираме единствено върху военната помощ за Украйна:

„Всички забравяме в момента, че в украинското пристанище имаме кораб със 17 моряци. Всички забравяме, че когато говорим за Украна, ние имаме толкова много други теми, по които можем да говорим. В момента има огромно количество жито например в Одеса. Можем ли да помогнем на Украйна с този износ? Това са все въпроси, които са извън чисто военно-техническата помощ. Тези хибридки, които ни се продават от сутрин до вечер, че когато дадем военно-техническа помощ, са акт на война, абсолютно не са верни. Иначе целия ЕС да бъде в такъв акт, а той не е.“

„Демократична България“ обяви, че точка за предоставяне на военна помощ ще има в дневния ред на 4 май. Категоричната позиция на „Продължаваме промяната” означава, че България в крайна сметка ще достави оръжие на Украйна, тъй като към момента само две от партиите в парламента – БСП и „Възраждане” са против това.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук