В сряда правителството ще проведе редовното си заседание, но заради мерките в борбата срещу разпространението на коронавируса, то ще се състои чрез видеоконферентна връзка.

Сред точките, заложени в дневния ред на министрите, е решение за одобряване на годишния бюджет на Държавен фонд „Земеделие“ за 2019 г.

Във вторник вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че ще внесе допълнителна точка по време на заседанието, с която ще поиска допълнителни 30 милиона лева към бюджета на ведомството му.

Каракачанов ще внесе три нови мерки в подкрепа на българския аграрен сектор: Обновяване на държавния резерв и военновременните запаси с консервирани храни и млечни продукти с произход България, като за целта на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ бъдат отпуснати 30 милиона лева.

Това пряко ще подпомогне българските земеделие, животновъдство и хранително-вкусова промишленост в една трудна година като настоящата; Предоставяне на допълнителна субсидия от Държавен фонд „Земеделие“ за производството на всички видове зеленчуци за 2020 г. в размер на 150 милиона лева.

Сред останалите точки в дневния ред на министрите са утвърждаване на таксите за кандидатстване за обучение в държавните висши училища за учебната 2020/2021 г., решение за приемане на концесионен договор за добив на нефт в находище „Долни Луковит“, както и откриване на процедура за концесия на плаж „Къмпинг Градина“ в Созопол.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук