В връзка с коментар на бившия посланик на България в Русия Илиян Василев, препечатан от Дебати.бг на 17 януари 2022, посолството на Азербайджан поиска право на отговор.

Припомняме коментара от Фейсбук профила на Илиян Василев, който стана обект на голям интерес от страна на нашите читатели.

Позицията на посолството на Азербайджан

Позицията на посолството на Азербайджан Във връзка със статията “Цялото герберско войнство е мобилизирано – трябва да спаси ключов играч на енергийната мафия на Борисов и Пеевски”, публикувана на уебсайта www.debati.bg на 17 януари 2022, Посолството на Република Азербайджан в Република България заявява, че извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България, никога не е правил коментар по повод действията на „Булгаргаз“, още повече в контекста на взаимоотношенията между „Булгаргаз“ и „Газпром“.

Гореупоменатият  текст, съдържащ предположението за „някакво участие и на представители на азерската страна“ , както и споменаването, в тази връзка, на името на посланика на Азербайджан, представлява клевета и не съответства на истината. Молим редакторите на сайта www.debati.bg занапред да проявяват по-голяма отговорност и внимание при публикуването на подобни клеветнически и провокативни текстове, накърняващи отношенията между Азербайджан и България, които са стратегически партньори. 

Посолството на Азербайджан е винаги готово да сътрудничи по всички въпроси, които представляват интерес за редакционната колегия на сайта.

Дебати.бг има политика да публикува различни мнения и коментари по актуални теми за обществено-политически живот на широк кръг утвърдени експерти и общественици. Дебати.бг, както подсказва и името на медията, толерира градивния диалог и сблъсъка на различни гледни точки. Редакцията не носи отговорност за изразените позиции в текстовете.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук