ГДБОП и Спецпрокуратурата проведоха акция в Несебър, като се претърсват домовете и офисите на хора, свързани с местната власт. Акцията е стартиралата в 7:30 часа сутринта.

Според информациите целта на масовите претърсвания, обиски и арести е да се респектират търговците на гласове.

През седмицата цената на един цигански глас е стигнала 300 лева в селата Оризаре, Тънково, Кошарица и Гюльовца. Дали това е истина ще се изясни, но има подадени сигнали в МВР.

Рекордната цена от 300 лева се достига за първи път. До този момент най-скъпо продаваните гласове бяха отчетени през 2011 г. – до 200 лв.

Първата претърсена къща е била на настоящия кмет Николай Димитров. Оказа се, че нищо обезпокоително не е намерено в семейното жилище на градоначалникa, който е кандидат за четвърти мандат. За съжаление тази предизборна акция е уплашила сериозно съпругата и децата на Димитров.

Обискирани са и домовете на двама кандидати за общински съветници, дългогодишни членове на местния парламент. Единият е Георги Георгиев, който е водач на листата на Коалиция „БСП и ПК Тракия“, другият е Константин Лефтеров, водач на листата на „Движение 21“, което има и кандидат за кмет в Свети Влас – Атанас Япаджиев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!