Димитър Маргаритов
На снимката: Димитър Маргаритов.

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов е освободен от своя пост, съобщиха от Министерството на икономиката.

Освободен е и екипът му – другите двама членове на КЗП Константин Абаджиев и Константин Райков.

Мандатът на Димитър Маргаритов изтече преди повече от две години.

„Тече такава процедура, това е факт, но ние действаме и се надявам, че ще има приемственост и колегите, които ще поемат, ще продължат активно да контролират пазара, защото се задават трудни времена“, каза Маргаритов и допълни, че освобождаването му не е свързан с някакъв конфликт.

В интервю ден преди да стане ясно, че е освободен, той говори за нелоялните търговски практики и доброто взаимодействия между институциите. Маргаритов припомни, че след няколко дни влизат в сила приетите вече от НС изменения в Закона за защита на потребителите, с които почти двойно се увеличава санкцията за така наречените нелоялни практики.

Иван Френкев е новият председател на Комисията, а за нейни членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов.

Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в гр. Смолян.

Велина Николова-Великова е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. От ноември 2002 г. до момента работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия.

Николай Мравов е магистър по икономика от Икономическия университет в гр. Варна. В периода 1994 г. – 2003 г. е два мандата общински съветник в Община Сливен, член е на Съвета на директорите на „Пътнически превози – Сливен“ ЕАД, заемал е и други ръководни позиции в различни търговски дружества.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук