Днес от 17:00 до 19:00 ч. в столичната галерия „Париж“ ще се открие изложбата на великотърновския художник Росен Кръстев, озаглавена „Въздушно колело“. Неговата първа експозиция пред софийската публика бе пак в галерия „Париж“, но оттогава ни дели почти едно десетилетие, съобщиха от галерията.

Росен Кръстев

Сега, след това едно десетилетие, зрителите ще могат да се насладят на специално създадените за изложбата нови платна на автора и така да проследят неговото развитие, усъвършенстването му като живописец, новите му търсения и отново да се потопят в характерната за творбите му магическа красота, която е останала непроменена в годините.

„Въздушно колело“ е заглавие много точно обобщаващо стила и сюжетите на Росен Кръстев, тъй като най-пълно отразява усещането, което се придобива, докато се гледат картините му, а именно – една изключителна въздушна красота, която обгръща невидимо зрителя, в която няма нито грам земно притегляне, нито капка чувство за тежест, там всичко е полет, въздух и реене в небесата.

Росен Кръстев

Полуголи жени танцуват над земята, нашепват приказки, ловят риби във въздуха, играят с пеперуди, летят с птици или просто говорят с красиви коне. Малки пера нежно се улавят, раковини и морски кончета те гмурват в дълбините, въртележки и изящни колела завихрят действителността и я превръщат в един безкраен небесен танц.

Цветовете варират от меки пастелни тонове до дълбоко наситен колорит, техниката е фина и изящна, така както го изискват и самите сюжети, и цялата тази амалгама от цветове и образи оставя чувството за нежност, шепот и мека въздушност.

Росен Кръстев

Росен Кръстев е роден през 1965 г., възпитаник на Великотърновския университет, специалност живопис, направил редица самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Твори предимно в сферата на магическия реализъм и сюрреализма.

Изложбата му „Въздушно колело“ ще може да бъде разгледана до 22 ноември 2017 г., както и онлайн в сайта на галерия „Париж“.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук