Николай Денков

„Аз нямам ментори, може би това е проблемът на президента. И той не ми е ментор, нямам и други ментори. Има много по-важни неща от това да коментирам някакви изказвания на хора, които всъщност нямат значение. Този, който излиза от рамките, е президентът.“

Tова заяви в Бургас премиерът Николай Денков и допълни: „Винаги съм казвал, че институциите трябва да работят според това, което е заложено в Конституцията и законите.“

Коментарът на Денков беше продължение на словесната престрелка между него и президента. Правителството трябва да се еманципира от „политическите си ментори“, преди да има сближаване между двете институции, заяви Румен Радев по повод думите на премиера за съществуващо напрежение между кабинета и президентството.

„Излезли сме от времето, в което само се говори. Продължаваме с проверките, промените ще доведат до резултати.“ Така коментира премиерът днешния инцидент, при който пиян шофьор блъсна и уби момче на пешеходна пътека в София.

Денков напомни и за постиженията на правителството в областта на висшето образование преди началото на академичната година.

„Студентските стипендии са увеличени значително – техният рамер вече е от 120 до 200 лв. Отваряме програма в размер на 100 млн. лева за ремонт на общежития. Отделяме 12 млн. лева за ограждане и облагородяване на 3 студентски кампуса в „Студентски град“. Продължаваме да финансираме студентските практики“, акцентира Денков.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук