карантина, движение

Главният държавен здравен инспектор доц.Ангел Кунчев обяви,че всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали, в момента се проверяват тестовете им и се очаква нареждане от РЗИ за карантина.

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са карантинирани, потвърдиха източници от Министерския съвет.

Петков трябваше да се срещне днес с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации (Асоциация на Индустриалния капитал в България; Българска стопанска камара; Българска търговско-промишлена палата; Конфедерация на работодателите и индустриалците в България; Съюз за Стопанска Инициатива), както и с ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев също е под карантина и ще работи дистанционно. Основната му задача е подготовка на бюджета за следващата година.

И председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че ще се самоизолира след участието си в КСНС. В пост в социалните мрежи тя отправи и критики към Никола Минчев, като определи поведението му като „лекомислено“.

Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност също са се самоизолирали. От прессекретариата на държавния глава съобщиха, че всички са в добро здраве. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция.

Председателят на Народното събрание с положителен тест за коронавирус

До карантината и самоизолацията на част от българския политически елит се стигна, след като от парламентарният пресцентър съобщиха, че председателят на Народното събрание Никола Минчев е заразен с коронавирус. Той се е почувствал зле след близо 6-часовото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев, което се проведе снощи. Председателят на Народното събрание си е направил веднага тест и той се е оказал положителен.

През следващите дни той ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от депутатите правила, завършва съобщението на пресцентъра на Народното събрание.

В заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, освен Никола Мичев и държавният глава Румен Радев, участваха по един представител на седемте парламентарни групи, премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, министрите на вътрешните работи Бойко Рашков и на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова, председателите на Държавните агенции „Национална сигурност“ и „Разузнаване“ – Пламен Тончев и Антоан Гечев, и посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук