Румен Радев

Президентът изненадващо нападна правителството за бездействие в енергетиката и за липса на мерки срещу високите цени. Това изненадващо изказване беше направено по време на посещение в металургичната компания за цветни метали „КЦМ 2000“. По думите му вече е преминало времето за анализи, а са нужни неотложни, надеждни и устойчиви мерки. Припомняме, че новото ръководство в енергетиката беше назначено едва преди седмица. На този фон критиката на президента буди недоумение. Тя би трябвало да се отнася по-скоро до двете служебни правителства, а преди това – към 12-те години управление на ГЕРБ. 

Освен това, стана ясно, че сметките на „Булгаргаз“ са почти празни, а наследството е силно обезпокояващо. Въпреки това държавният глава услужливо пропусна тези детайли.

Румен Радев подчерта още, че са необходими и законови промени, така че да функционира по-добре Българската независима енергийна борса и не само тя. Така по думите му ще има предсказуемост, реална ликвидност и реална конкуренция вътре в страната.

„Не трябва да се работи само ден напред“, допълни президентът.

Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ „Белене“ той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук