Хирото Саикава
на снимката: Хирото Саикава

Новият председател на Борда на директорите на японския автомобилен концерн „Нисан“ ще бъде определен на 17 декември на заседание на Борда. Най-вероятно този пост ще бъде зает от настоящия президент на компанията Хирото Саикава, предаде агенция Киодо.

Очаква се той да запази и поста на президент на „Нисан“.

По-рано министърът на икономиката, търговията и индустрията на Япония Хирошиге Секо заяви, че правителството не трябва да се намесва в кадровата политика на концерна. „Тъй като японското правителство не е акционер в концерна, ние не трябва по какъвто и да било начин да се намесваме в кадровата политика и управлението на компанията“, подчерта той.

Карлос Гон и един от неговите приближени, членът на борда на директорите на „Нисан“ Грег Кели бяха арестувани миналата седмица от специалната следствена група на Токийската прокуратура. Те са заподозрени, че са нарушавали японското финансово законодателство. Гон е заподозрян, че в течение на пет години е декларирал едва половината от своето възнаграждение като ръководител на „Нисан“ в размер на 89 милиона долара. Има сведения за злоупотреба, включително покупката на елитни имоти за сметка на „Нисан“. Те са били използвани за личните нужди от Карлос Гон.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук