Румен Радев
на снимката: президентът Румен Радев

Държавният глава Румен Радев обвини държавни структури, че инициират суперпродукции с участието на свидетели с интересно минало и министри по студията. Радев коментира случая с инцидента на НСО, в който е замесена и неговата съпруга Десислава:

„Има лек пътен инцидент, служителите са действали според закона. Може би ви прави впечатление, че много зачестиха случаите. Внушаваше се идеята, че моята съпруга шпори „Мерцедес“ на НСО като някакъв автохулиган. Винаги в случаите има видео, което се пуска от общински камери – при грубо нарушение на правилата за боравене с подобна информация. Или пък от случаен свидетел с интересно минало. Мобилизират се министри да се хвърлят по студията, нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези суперпродукции.“

Президентът коментира и отхвърленото вето от депутатите на Закона за Корпоративното подоходно облагане. Според него този закон няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект. Според Радев депутатите се направили на разсеяни по отношение на Закона за митниците.

„Става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване. Това излага на административен произвол на служителите. Решението ще тежи на съвестта на нашите законотворци“, категоричен е държавният глава.

Радев не скри критиките и по отношение на коментар на премиера Бойко Борисов, който не е съгласен с прогнозата за край на чуждите инвестиции. Според президента нови чужди инвеститори отдавна не са се появявали в България, а много дори са напуснали.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!