връчване мандат консултации Румен Радев

Президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителство днес в 17:00 ч. Информацията съобщи самият той в Плевен.

„Дадох време на партиите. Конструктивният диалог се разпада, виждате. В тази ситуация вместо диалог чувате атаки към служебните министри. Изправени сме пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да има правителство. Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите“, обясни Румен Радев.

По-рано Радев коментира, че няма да бърза с връчването на мандата, за да даде време на политическите сили да договорят парламентарна подкрепа за следващото правителство. Промяната идва след като преговорите на партията победител „Има такъв народ“ с останалите политически сили забуксуваха.

Припомняме, че напрежението между партията на Слави Трифонов и Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“ в последните дни ескалира. Тошко Йорданов обвини Христо Иванов, че си е позволил от трибуната на парламента да изяви претенции относно бъдещия кабинет. Слави Трифонов пък отправи обвинения, че Христо Иванов тласка страната към нови избори.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!