президента и премиера Бойко Борисов и Румен Радев

Словесната престрелка между президент и премиер по разследването на ОЛАФ продължава. Часове след като Борисов заяви, че нито едно негово правителство не е подписвало визирания от Европейската служба за измамите договор закупуване на високопроходими автомобили за системата на МВР от „Дондуков“ 2 го призоваха да „освежи паметта си“.

От президентството припомнят, че на 7 октомври 2018 година Борисов „се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от неговата администрация“.

От  „Дондуков“ 2 отново призоваха за пълното осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години и обявиха, че преустановяват да взимат отношение към този „изкуствено раздухван в медиите сценарий“.

До поредното напрежение между премиер и президент се стигна след като стана ясно, че България трябва да връща 6 милиона евро заради злоупотреби, установени при разследване на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

В последните два дни в публичното пространство двете институции взаимно се обвиняват в това по времето на кой кабинет е подписан договорът. Според управляващите това е станало по време на служебното правителство на Румен Радев, когато вътрешен министър е бил настоящият съветник на президента Пламен Узунов.  От президентската институция обаче обявиха, че договорът за въпросните 290 джипа е подписан през 2016-та по време на втория кабинет Борисов и е финализиран по-късно по време на третото правителство на ГЕРБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук