пожар Югово

Продължава гасенето на пожара в района на родопското село Югово, обхванал близо 400 декара иглолистна гора.

Няма опасност за населеното място, където през нощта останаха дежурни екипи на пожарната. В борбата с огнената стихия участват огнеборци, военни, горски служители и много доброволци. Работата им е затруднена, заради труднодостъпния терен.

И днес военнослужещи от Сухопътните войски и от Военновъздушните сили и вертолет продължават да гасят големия горски пожар, съобщиха от Министерството на отбраната.

От 08.00 ч тази сутрин 36 военнослужещи са на терен в труднодостъпната високопланинска местност. Асеновградските артилеристи са в района на пожара за втори пореден ден. Вчера повече от 12 часа военнослужещите помагаха в гасенето на огъня.

За трети пореден ден в гасенето на този пожар се включва вертолет „Кугар” с екипаж от 24-а авиационна база, който ще извършва гасене на огъня от въздуха. Вчера до обяд един вертолет „Кугар” направи 14 водохвърляния в района на пожара, а следобед втори вертолет извърши още 10 водохвърляния за гасене от въздуха.

Пожар изпепели няколко къщи във велинградското село Кръстава

Огромен пожар пламна във велинградското село Кръстава. До ранните часове продължават дейностите на пожарникарите от цялата Пазарджишка област за потушаване на огнената стихия.

8 или 9 са къщите, по първоначална информация, които са изцяло изгорели.

Според разказа на очевидци огънят е тръгнал от плевня, много бързо цялата плевня е изгоряла, а от там огнената стихия се е прехвърлила на съседните къщи.

Малко след 20.00 часа е подаден първият сигнал на тел.112, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Към мястото незабавно е тръгнал автомобил на пожарната служба във Велинград, като по-късно в гасенето на пожара се включват противопожарни автомобили от цялата област.

Екипи на пожарната, полицията, горски служители, водоноски и доброволци участват в гасенето. Тепърва предстои да стане ясно какви точно са щетите и на каква стойност. Благодарение на бързата реакция няма загинали и пострадали хора.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!