остров

Острова се намира край брега на Милфорд Хейвън, Южен Уелс и има интересна история. Английския държавник Томас Кромуел първоначално предложил укрепление на този остров още през 1539 г., точно преди Хенри VIII да загуби главата си. Но крепостта е построена едва през 1852 г. и е част верига от укрепления, построени за да предпазят нахлуването на Франция по времето на Наполеон III.

Изоставената и разрушена от времето сграда вече се продава за любителите на древността.

Кръглата конструкция заема изцяло изоставения остров, откъдето получава и името си Stack Rock Fort.  По време на разцвета си, на острова са живеели около 150 души. Укреплението включва стаи и спални помещения, така че ще имате достатъчно място за живеене.

Цената на частната островна крепост също не е толкова лоша, 400 000 паунда (535 000 долара). Но трябва да си вземете лодка или да летите с хеликоптер всеки път, когато искате да отскочите до магазина.

Този остров обаче има доста по-големи недостатъци, отколкото изолацията му. Текущото състояние на сградата е описано като „неподходяща за обитаване“ и съдейки по снимките, ремонта ще отнеме повече от това да пребоядисате стаите, за да я възстановите.

Крепостта също така е исторически защитена сграда. Този проект очевидно не е за хора със слаби сърца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!