проф. МИнеков
на снимката: проф. Велислав Минеков

Да, блокадите на кръстовищата са пречка, но 10-11 години нарушена държавност, корупция, която виждаме всеки ден и всеки час, това не е ли по-голяма щета за всички, които сме тук? Мисля, че това за тези няколко дни, за които се случи това неясно нещастие с транспорта и транспортната система, не е нищо в сравнение със щетите, които ни причиниха.

Това заяви проф. Велислав Минеков в интервю специално за ДЕБАТИ.бг, запитан за блокадите, част от антиправителствените протест, и техните критици.

„Революция без жертви не става. Стачка, която да не носи щети няма, това е напълно естествено и закономерно явление. Първо, виждам, че част от гражданите са в ръцете на едни дори сами себе си обявили за платени провокатори. Това не е нещо неочаквано, не е неизвестно. Тази група, която виждате около Ситняково или НДК, са едни вечно присъстващи точно 17 души.“, допълни Минеков.

Проф. Минеков коментира и вчерашната оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов, като посочи, че това няма да удовлетвори протестиращите.

„Тези оставки валят една след друга, откакто сме почнали. Това няма нищо общо с нашата основна цел. Това всъщност е късане на парчета месо от тялото и подхвърляне на разярената тълпа. Това не е задоволяващо явление, няма да се случи нищо и целите на протеста няма да бъдат отклонени.“, посочи проф. Минеков.

Проф. Минеков отново припомни, че протестиращите желаят оставка на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и на цялото правителство, а поединичните оставки няма да заблудят протестиращите.

Цялото интервю с проф. Велислав Минеков очаквайте утре в рубриката „Интервю“ на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук