Продължаваме промяната

Прокуратурата не възрази „Продължаваме промяната“ да бъде регистрирана като политическа партия. До две седмици се чака и решението на Софийския градски съд. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев подадоха документи за вписване в регистъра на политическите партии буквално в последния възможен за това момент.

„Продължаваме промяната“ бяха представлявани от Никола Минчев – бившият председател на Народното събрание.

Стана ясно, че въпросителната около името отпада. Беше представен документ, че няма проблем „Продължаваме промяната“ да бъде регистрирана под това име, въпреки че има подобна марка в Добричко.

Потвърждаването на законността на регистрирането на „Продължаваме промяната“ от прокуратурата означава, че ако съдията по делото не намери някакви други проблеми и в рамките на 14-дневния срок постанови партията да бъде вписана в регистъра на политическите партии, прокуратурата няма да обжалва решението пред Върховния касационен съд. И то ще влезе в сила веднага.

Нерегистрираната още партия обаче има и „план Б“, ако се появи проблем с регистрацията. Той предвижда да се яви на предсрочните избори на 2 октомври с някоя от партиите мандатоносителки, както го направи на изборите през ноември 2021г.

Никола Минчев лаконично коментира, че разговори с „Демократична България“ за общи листи още не са водени. Това най-вероятно ще се случи следващата седмица.

Припомняме, че „Продължаваме Промяната“ проведе Учредителното си събрание, пет месеца след като спечели последните предсрочни парламентарни избори. Началото на партийното строителство беше поставено на 15 април в Конгресния център в Пловдив.

Избрани бяха – тясно ръководство – Изпълнителен съвет от 9 члена с мандат от 4 години, както и Национален съвет от 67 човека и със същия мандат. Очаквано съпредседатели станаха Кирил Петков и Асен Василев

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук