рашков
На снимката: Бойко Рашков

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков отказал да получи призовка за разпит в Прокуратурата. Бившият министър на вътрешните работи бе предупреден, че, ако не се яви, ще бъде разпоредено принудителното му довеждане. До призоваването се стигна след негова медийна изява, в която той говори подробно за движението на парите за АМ „Хемус“. Тогава от прокуратурата обявиха, че ще го призоват да каже какво знае и откъде го знае.

„Задайте си един интересен въпрос преди Коледа – кога ще разберем как са попаднали няколко кюлчета злато и няколко пачки евро в купюри от 500 в нощното шкафче на Борисов в държавната резиденция. Този въпрос стои от няколко години неустановен и цялата общественост не знае. Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари. Също и откъде са кюлчетата и пачките с евро. Свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция“, каза Рашков.

„Всички факти за АМ „Хемус“ ги знаят народните представители. Бившите министри на регионалното развитие Нанков и Петя Аврамова също. И редица други високопоставени служители, включително около 15 строителни фирми, много близки до управлението на Борисов, които получиха

1,2 милиарда лева авансово,

без да имаме в момента АМ „Хемус“, допълни той.

„След като се изяснят всички въпроси около ръководството на ГЕРБ, с главата на ГЕРБ, тогава прокуратурата в България има моралното право да търси един народен представител, който очевидно им е доста неудобен“, завърши Рашков.

СГП напомня, че явяването на г-н Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово задължение. Такова има и всеки друг български гражданин, съгласно Конституцията и законите на страната. Всеки български гражданин е длъжен да съдейства за разкриване на обективната истина, че е длъжен да се яви, когато бъде призован и да изложи всичко, което му е известно, съгласно законови разпоредби.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук