Академик Николай Денков е кандидатът на „Продължаваме промяната“ за министър-председател, обяви съпредседателят на партията Кирил Петков на пресконференция днес. Кандидатурата му е била обсъдена и с „Демократична България“.

„Академик на БАН и редовен член на Европейската научна академия. Професор и доктор на науките по физико-химия. Министър в три служебни и едно редовно правителство. С богат опит в управлението и член на „Продължаваме промяната“, представи кандидата за премиер Кирил Петков.

„Приех тази номинация, която ще бъде представена на националните органи на съответните партии с идеята, че трябва да потърсим съгласие по най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се изгради стабилно правителство и парламент, който работи за хората“, обяви академик Денков.

Вчера ПП поставиха конкретни условия, за да предложат кабинет на малцинството. Какви са те – вижте тук.

Академик Денков посочи, че ще изпрати писмо до всички парламентарно представени партии в 48-мия Парламент за обща среща и разговор.

Асен Василев пък посочи, че двата най-важни приоритета на ПП са влизането в Шенген и Еврозоната. Към тях добави и пакета в помощ на бизнеса и социалните мерки за гражданите.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук